Starea de letargie sau de extenuare poate deveni o problema, in special daca trebuie sa va grabiti pentru a va rezolva problemele in oras, sa terminati un proiect pentru scoala sau aveti o sedinta.

Daca nu aveti timp pentru a trage un pui se somn, mergeti in bucatarie sau navaliti in camara de la birou pentru a lua urmatoarele alimente ce va energizeaza:

Cafea – Acesta este probabil cel mai popular energizant. Cu toate ca va va trezi imediat, consumul excesiv poate avea efecte nedorite datorate cofeinei.

Ceai – Indiferent de tip, o ceasca fierbinte de ceai poate tine sub control starea de letargie. Este mai bun decat cafeaua din moment ce contine mai putina cofeina si va sustine functiile cognitive.

Alune – Migdale, nuci, caju, arahide si pecan, toate contin grasimi polinesaturate sanatoase care va pun corpul in functiune.

Seminte de dovleac – Semintele de dovleac contin proteine energizante si grasimi polinesaturate. Contin si magneziu, un mineral necesar pentru transformarea alimentelor in combustibil.

Legume – Fasolea, mazarea si lintea sunt pline de proteine. Mai mult, ofera un complex de carbohidrati ce va vor umple de energie pentru o perioada indelungata.

Hummus – Contine proteine din naut si vitamina C din sucul de lamaie.

Citeste continuarea articolului aici: 20 de alimente ce va vor umple de energie