Aspectul si mobilierul unei pensiuni turistice sunt factori determinanti pentru satisfactia turistilor. Nu exista critici mai grave pentru proprietar decat sa auda de la cei care ii trec pragul plangerea „Locul are nevoie de o renovare”.

Acest simplu comentariu poate determina oamenii sa decida sa caute alte alternative, indiferent daca pensiunea este situata intr-un loc spectaculos, daca atmosfera este relaxata sau daca posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt foarte atractive.

Daca locul nu este decorat cum trebuie, cel mai usor pentru clienti este sa fuga in cautarea altuia. Utilizarea corespunzatoare a mobilierului sau aplicarea de sfaturi simple la decorarea camerelor, poate fi de mare ajutor pentru a atrage atentia turistilor.

Sa vedem mai jos cateva sfaturi pentru a avea succes atunci cand decorati un dormitor pentru o pensiune turistica.

Schema de culori

Unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie sa tii cont daca esti proprietarul unei pensiuni este schema cromatica a dormitorului. In acest fel, vei evita combinatiile de culori mult prea intense sau nepotrivite, care afecteaza odihna celor care iti trec pragul.

Din acest motiv, este indicat sa pui accent pe alegerea a doua culori principale. Pentru a alege usor culorile pentru pentru pereti, uita-te cu atentie in jur – care sunt culorile draperiilor, ale covorului sau ale obiectelor de decor? In functie de culorile acestor obiecte, poti alege nuantele care le completeaza perfect.

Daca obiectele de decor sau mobila contin o combinatie de culori, poti alege pentru zugraveala una dintre nuantele existente pe unul dintre aceste obiecte. Intr-o camera in care nuanta dominanta este rosu, poti alege alb sau gri pentru pereti, astfel incat sa scazi din intensitatea culorilor.

Regula proportiilor

Citeste continuarea aici: Amenajarea dormitorului intr-o pensiune turistica