Cu totii stim cat de sanatoase sunt fructele. Doctorii spun ca adultii ar trebui sa consume in mod regulat o portie si jumatate sau doua de fructe.

Cine suntem noi sa contestam acest lucru? Insa, s-ar putea sa te macine o anumita intrebare; mai exact, ar trebui sa mananci fructe intre mese sau dupa mese?

Multi dintre noi s-au obisnuit sa manance o portie sau doua de fructe dupa masa, din moment ce multi le considera desertul perfect. De fapt, expertii in nutritie spun ca gresim procedand astfel!

Ei bine, zaharurile si nutrientii din fructe nu vor pierde nicio secunda sa intre in sistemul circulator de indata ce am terminat de mancat, iar aceasta veste ar trebui sa ne bucure – corpul este alimentat imediat cu energie, antioxidanti, vitamine si minerale. Acest aspect accentueaza motivele pentru care fructele sunt atat de benefice pentru noi.

Insa, poti sa ai probleme daca mananci fructe dupa masa sau cand ai stomacul plin: in loc sa intre direct in sistemul circulator, acei nutrienti care iti protejeaza sanatatea si care iti confera energie se vor amesteca impreuna cu mancarea pe care tocmai ai consumat-o, care va necesita o perioada de timp pentru digerare.

Asta inseamna ca toti acei nutrienti minunati din fructe nu au de ales si vor ramane in stomac pana cand toate celelalte produse vor fi pregatite pentru a fi trimise prin intestinul subtire pentru absorbtie.

Citeste continuarea articolului aici: Cand este cel mai bine sa mananci fructe? Pe stomacul gol sau dupa ce ai mancat?