Care sunt cele mai bune alimente pentru creier?

O dieta sanatoasa este importanta pentru sustinerea sanatatii mentale si fizice. Creierul necesita nutrienti la fel ca muschii, inima si plamanii. Dar stiti care sunt cele mai pretioase alimente pentru o stare cerebrala optima? Haideti sa aflam.

Alimentele care va imbunatatesc memoria si puterea de concentrare

Murele
Dovezile colectate de catre Universitatea Tufts din Statele Unite sugereaza faptul ca murele pot fi foarte eficiente pentru intarzierea sau imbunatatirea pierderii de scurta durata a memoriei.

Murele se gasesc aproape peste tot dar puteti opta si pentru ale fructe sau legume visinii, negre sau inchise la culoare deoarece toate sunt formate din aceeasi compusii protectivi, numiti antociani.

Broccoli
Broccoli este o buna sursa de vitamina K, cunoscuta pentru capacitatea sa de imbunatatire a puterii de concentrare si de amplificare a functiilor cognitive. Studiile au raportat ca, din moment ce broccoli este bogat in anumiti compusi numiti glucozinolati, el poate incetini descompunerea neurotransmitatorului acetilcolina.

Acetilcolinele sunt necesare pentru functionarea corecta a sistemul nervos central dar si pentru pastrarea creierului si a memoriei intr-o stare cat mai agera. Nivelurile scazute de acetilcolina sunt asociate riscului de dezvoltare a bolii Alzheimer.

Uleiul de cocos
Uleiul de cocos este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai versatile si benefice alimente disponibile pe piata. Cand vine vorba de creier, poate conferi numeroase avantaje.

Uleiul de cocos actioneaza precum un antiinflamator natural, adica suprima celulele responsabile pentru inflamatie. Poate ajuta si in cazul pierderilor de memorie datorate inaintarii in varsta si poate distruge bacteriile nocive care afecteaza tractul intestinal.

Morcovi

Citeste continuarea articolului aici: Care sunt cele mai bune alimente pentru creier?