Pan’ acum nu-s decat trei.
Mai lipseste una. Dar
Iat-o! Vai de capul ei!
Cupidon, esti un strengar!
Cum prostesti tu pe femei!
-William Shakespeare, Visul Unei Nopti de Vara

Ah, iubirea unilaterala. Am avut si eu parte de asa ceva. Respirati cu calm, procurati-va o doza adecvata de calmante si cititi in continuare pentru a afla cum sa va descurcati atunci cand simtiti ca nu primiti aceeasi iubire inapoi, indiferent daca persoana care va intereseaza este femeie sau barbat.

Pe la inceputul anului circula o poveste despre un barbat din China care si-a declarat iubirea pentru o fata folosind un mare afis si 999 de fructe de pomelo aranjate meticulos in forma de inima. Ea l-a refuzat si a preferat sa ramana prieteni.

Asa ca, ce se intampla in momentul in care iubirea si admiratia voastra pentru o anumita persoana este, cel mult, primita cu un raspuns lipsit de entuziasm?

Ne intrebam aceste lucruri si dupa incercam sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a le schimba mentalitatea. Cu toate acestea, stiti si voi in sufletele voastre ca aceste incercari nu vor schimba nimic; ba din contra, vor inrautati situatia.

Si totusi, un refuz al iubirii este cel mai grav lucru pentru ca dragostea este un aspect atat de subiectiv si acordam foarte multa importanta starii noastre emotionale, lucru valabil chiar si pentru cei mai tari barbati.

Haideti sa identificam sentimentele posibile in urma unui refuz. Iata-le pe cele normale:

  • Tristete
  • Extenuare emotionala
  • Sentimente complexe
  • Furie
  • Razbunare

Este normal sa ne simtim tristi in urma unui refuz. Conform expertei in relatii, Ellie Prior de la Your Relationship Matters, „starile super emotionale blocheaza atentia asupra aspectelor negative iar acestea nu va vor ajuta in niciun fel.”

Prior continua prin a spune ca „Am vazut barbati si femei care au respins chiar si cei mai frumosi/atenti/fantastici parteneri.”

Citeste continuarea articolului aici: Ce sa faci daca nu primesti iubirea dorita