Preventia este mult mai buna decat tratamentul in sine. Aceasta regula nobila se aplica oricarei boli si devine valoroasa in momentele in care simptomele nu sunt bine-cunoscute.

Iata cateva dintre simptomele ce s-ar putea manifesta cu o luna sau mai mult inaintea atacului de cord si pe care nu ar trebui sa le ignorati. Nu trebuie sa va formati o obsesie in acest sens, dar putine cunostinte medicale nu au facut rau nimanui.

Fiti foarte atenti daca prezentati un risc de infarct. Majoritatea semnelor pe care le ignoram in mod constant vor fi listate la sfarsitul articolului.

Oboseala

Oboseala ocazionala reprezinta unul dintre simptomele cheie, indicand posibilitatea unui atac de cord. Femeile au sanse mai mari de a raporta acest indicator decat barbatii.

Descriere: Nu este neaparat ca extenuarea mentala sau fizica sa fie cauzele oboselii, care se va intensifica pana la sfarsitul zilei. Este un simptom extrem de evident si nu poate trece neobservat: uneori, veti considera dificila chiar si cea mai simpla actiune, precum sa faceti un dus sau sa aranjati patul.

Dureri abdominale

Durerile de stomac, senzatia de balonare, starile de greata pe stomacul plin/gol sau problemele digestive sunt unele dintre cele mai comune simptome. Pot afecta in aceeasi masura barbatii si femeile.

Descriere: Durerile de stomac resimtite inaintea unui atac de cord apar in mod constant, diminuandu-se si reaparand la intervale scurte de timp. Extenuarea fizica ar putea agrava durerile cauzate de problemele digestive.

Insomnie

De asemenea, insomnia a fost corelata unui risc mai mare de atac cerebral sau de cord, femeile fiind cele mai afectate de aceasta problema. Caracteristicile insomniei se evidentiaza de multe ori prin pierderi de memorie si stari de anxietate.

Descriere: Simptomele se manifesta prin dificultatea de a adormi, incapacitatea de a dormi si trezirea dimineata cu o stare de agitatie sau rau la stomac.

Dificultati de respiratie

Lipsa de aer sau Dispneea se manifesta prin senzatia intensa de a nu putea inspira adanc. De multe ori, barbatii si femeile vor resimti acest simptom cu pana la 6 luni inaintea unui atac de cord. Acesta este un indicator de avertizare pentru o tulburare medicala.

Descriere: Senzatia ca nu puteti obtine destul aer, ameteala, tremurat si dificultatea de a respira normal.

Caderea parului

Caderea parului este considerata a fi un alt indicator observabil al riscului de a suferi de o boala cardiaca. De cele mai multe ori, va afecta barbatii cu varste peste 50 de ani, dar si unele femei s-ar putea regasi in aceasta situatie.

Pierderea completa a parului este asociata nivelului ridicat de cortizon.

Citeste continuarea articolului aici: Cu o luna inaintea atacului de cord, corpul va transmite urmatoarele 8 semne de avertizare