Cerceii cu aur si diamante sunt fara indoiala unul dintre cele mai bune cadouri pentru femeia moderna. Cerceii privesc inapoi la o istorie lunga si au avut diferite functii de-a lungul veacurilor si intre diferite popoare. De-a lungul timpului au aparut tot mai multe tipuri si modele de cercei pe care oamenii le purtau la diverse ocazii.

In plus, cerceii masivi erau purtati atat de barbati cat si de femei. In timp, acest obicei s-a diminuat pana cand cerceii au ramas doar pentru femei si fete, barbatii care poarta astfel de bijuterii fiind din ce in ce mai rari.

Istoria cerceilor si modul in care erau purtati

Cerceii din aur, argint si bronz existau deja in cultura minoica (3000 – 1200 i.Hr.). Au fost purtati pentru a decora corpul. Ei sunt posibil chiar mai vechi, deoarece mumii cu urechi strapunse au fost gasite chiar si din epoci mai timpurii. In Evul Mediu , femeile purtau adesea bijuterii in par. Coafura a acoperit urechile, facand inutili cerceii . Aurul a fost tot timpul cel mai pretios material pentru cercei si cel mai apreciat.

In secolul al XVI-lea, cerceii au devenit din nou populari si in randul barbatilor. De exemplu, William Shakespeare si Francis Drake purtau adesea cercei. Cerceii aveau o semnificatie simbolica pentru navigatori. In anii 1960, din ce in ce mai multe femei s-au lasat strapunse de anumiti cercei.

Citeste continuarea aici: Cum am ajuns sa purtam cercei