In ziua de astazi, amenajarea unui birou de lucru acasa a devenit o necesitate, dar totodata, este mai comod si practic deoarece ne putem combina lucrul si relaxarea intr-o singura incapere.

Este mult mai usor sa lucrezi de acasa avand in vedere ca putem profita de timpul pe care inainte il pierdeam pentru a ajunge la birou si a ne intoarce acasa dupa finalizarea orarului.

Daca la birou ne era mult mai usor sa ne concentram pentru desfasurarea activitatilor, acasa insa, putem fi influentati de o serie de factori care ne pot distrage atentia. De aceea este foarte important locul destinat amplasarii biroului de lucru la tine acasa.

S-a tot discutat despre amenajarea unui birou de lucru in spatii mai putin generoase, fie ca aici ne referim la integrarea acestuia in living sau in dormitor. Dar ce te faci cand ai la dispozitie camera necesara si este destinata oaspetilor?

Daca te numeri printre cei norocosi si ai la dispozitie o camera in plus, noi te putem ajuta cu o serie de sfaturi si idei despre cum sa integrezi un birou de lucru in camera de oaspeti, astfel incat tu sau musafirii tai sa va puteti bucura de confortul si linistea necesara.

Mizeaza pe mobilier adaptabil

Camera de oaspeti este, adesea, destul de limitata in materie de spatiu disponibil. De aceea, este indicat sa folosesti locul intr-un mod cat mai istet.

Pentru a putea sa integrezi un birou incapator si confortabil in camera pentru musafiri, inspira-te din mai multe modele de canapele extensibile si alege una cat mai adaptabila. Apoi, opteaza si pentru un birou care se poate strange si extinde. Astfel, pe timpul noptii vei obtine un pat confortabil si incapator, iar ziua vei avea o canapea moderna si un spatiu de lucru generos.

Fixeaza biroul pe perete

Cand spatiul este limitat, este timpul sa treci la variante creative. Daca nu ai suficient loc pentru un birou clasic, poti crea unul pe perete. Ai nevoie de o placa din lemn sau din alt material rezistent, destul de lata pentru a putea sustine un laptop si alte accesorii utile (o tastatura, un mouse, o boxa, carti sau agende).

Alege un perete care dispune de spatiu liber, de preferat cel de langa fereastra, pentru a beneficia de lumina naturala pe timp de zi. Evita sa plasezi „biroul” pe peretele opus geamurilor, caci razele soarelui vor face aproape imposibila operarea unui PC sau laptop.

Citeste continuarea aici: Cum sa incorporezi in decorul camerei de oaspeti un birou de lucru?