Se poate spune ca mireasma plantei wintergreen este una dintre cele mai usor recognoscibile arome din lume – este cea care confera mirosul caracteristic multora dintre unguentele destinate tratarii durerilor articulare si musculare. In zilele noastre, puteti face foarte usor rost de o sticluta cu ulei de wintergreen de la farmacii sau plafar.

Wintergreen este bine cunoscuta pentru abilitatea sa de a atenua durerile si inflamatiile. Continutul sau bogat in salicilat de metil este cel care ii asigura eficienta. Conform oamenilor de stiinta, salicilatul de metil este complementul total natural al aspirinei, despre care toata lumea stie ca poate diminua durerile, inflamatiile si febra.

Uleiul analgezic si antiinflamator se extrage din frunzele plantei. Exista foarte multe plante care contin salicilat de metil, dar se spune ca wintergreen ar fi una dintre cele mai bogate surse. De fapt, respectiva planta medicinala poate fi intalnita sub diferite nume. Unora li se spune ceai de munte, boabe pentru ceai sau Gaultheria procumbens.

De obicei, wintergreen este aplicata topic. Administrarea orala nu este recomandata, deoarece dozele mari de salicilat de metil pot fi foarte toxice. In general, pentru a se evita iritarea pielii, uleiul pur de wintergreen este diluat cu un ulei obisnuit inainte de a fi aplicat sau masat asupra zonelor cu probleme.

Iata cateva dintre beneficiile de care puteti profita prin utilizarea plantei de wintergreen sau a unor remedii topice naturale cu continut de wintergreen:

Atenueaza durerile si rigiditatea din articulatii
Nimeni nu poate nega eficienta plantei wintergreen cand vine vorba de combaterea durerilor cauzate de articulatiile rigide si inflamate, iar asta datorita continutului sau bogat in salicilat de metil. Acest element chimic, pe care il putem gasi in natura, are abilitatea de a promova circulatia sangelui catre zonele cu probleme, grabind aportul de nutrienti si eliminand produsele reziduale si toxinele.

Alina durerile musculare

Citeste continuarea articolului aici: Gaultheria procumbens si beneficiile sale pentru sanatate