Lemongrass, cunoscuta si ca iarba febrei, este o planta perena cu frunze lungi si subtiri, provenind din zonele indigene ale tarilor asiatice. Lemongrass are o aroma asemanatoare lamaii, dar are un gust mai dulce si mai bland. Aceasta planta medicinala este folosita in gastronomia asiatica sub forma de agent de aromatizare datorita gustului sau special.

Lemongrass este o buna sursa de folati, vitamina A si C, acid folic, zinc, magneziu, fier, cupru, fosfor, potasiu, mangan si calciu. Mai mult, contine si cantitati mici de vitamina B. Pe langa utilizarile sale culinare, planta de lemongrass este foarte folositoare si sub forma de remediu complementar sau alternativ pentru o larga varietate de tulburari.

Beneficiile pentru sanatate ale plantei de lemongrass:

1. Intareste sistemul imunitar
Datorita faptului ca permite corpului sa absoarba nutrientii, uleiul de lemongrass poate ajuta la intarirea sistemului imunitar. Uleiul devine esential in vederea refacerii sistemului si poate sustine organele sa isi indeplineasca adecvat functiile.

2. Preventia cancerului
Lemongrass este foarte eficienta in vederea tratarii diferitelor tipuri de cancer, fara a afecta celulele normale, sanatoase ale corpului. Cercetarile efectuate pentru a demonstra activitatea anticancerigena a plantei de lemongrass au raportat un rezultat promitator in privinta capacitatii sale de prevenire a cancerului de piele.

Studiile au aratat ca o anumita componenta prezenta in lemongrass, cunoscuta sub numele de citral, ajuta la inhibarea cresterii celulelor canceroase hepatice in timpul fazei initiale si ca previne productia ulterioara de celule canceroase.

Un alt studiu a conferit dovezi pentru sustinerea efectului anti-proliferativ al citralului in vederea stoparii cresterii celulelor canceroase de la san, precum si pentru inducerea apoptozei.

3. Combate depresia
Proprietatile antidepresive prezente in lemongrass ajuta la tratarea bolii terifiante. Aceasta planta medicinala activeaza emiterea de serotonina, un tip de chimicala din creier prin care se combate depresia.

Citeste continuarea articolului aici: Lemongrass: prevenirea cancerului, tratament pentru problemele digestive si alte tulburari de sanatate