Reguli de eticheta pentru asezarea unei mese in stil formal

Fiecare dintre noi aranjam masa in mod diferit atunci cand trebuie sa ne pregatim pentru un eveniment important sau o masa cu familia sau prietenii si acordam mai multa sau mai putina atentie detaliilor.

Exista o serie de reguli care trebuie respectate atunci cand ai invitati la masa, fie ca este vorba de pranz sau cina, si este recomandat sa tii cont de ele pentru a crea o impresie buna si astfel musafirii tai sa se simta bine si sa revina cu placere.

Ia in calcul ca exista o serie de aspecte care fac diferenta atunci cand trebuie sa incepi pregatirile si aici ne referim la fata de masa, care trebuie sa fie atent aleasa, tacamurile, farfuriile si paharele bine lustruite, scaunele asezate in numar corect la masa, muzica ambientala trebuie sa fie si ea prezenta si lista poate continua.

Pentru a fi sigur ca nu vei da gres in organizarea evenimentului si ca invitatii tai vor petrece clipe de neuitat in compania ta, tine cont de sfaturile de mai jos.

Pune toata vesela necesara pe masa

Daca urmeaza sa gazduiesti o intalnire oficiala, inseamna ca pe masa isi vor face aparitia multiple preparate si bauturi. Fiecare fel de mancare are destinate propriile tacamuri (diferite pentru aperitiv, fel principal, peste si desert), iar fiecare bautura va fi servita in pahare speciale.

De aceea, asigura-te ca toate cele necesare sunt deja pe masa cand sosesc musafirii. Doresti sa eviti in totalitate situatiile in care lipseste o furculita sau invitatii iti cer o lingura sau o farfurie.

Asigura-te ca exista suficient loc

Ultimul lucru pe care ti-l doresti, cand organizezi o masa festiva, este ca invitatii sa se simta inghesuiti. Este un lucru inadmisibil, asa ca aranjeaza cu atentie cadrul in care urmeaza sa servesti cina.

Citeste continuarea aici: Reguli de eticheta pentru asezarea unei mese in stil formal