Au creat un nou supliment care nu afecteaza in niciun fel apetitul sanatos si care, aparent, poate stopa poftele pentru mancarurile bogate in calorii.

Mai putine pofte
Obezitatea este o boala care afecteaza din ce in ce mai multe persoane la nivel global, iar unii cercetatori au dezvoltat cateva metode destul de unice pentru a o combate prin intermediul tehnologiei. In coltul opus, oamenii tind sa isi puna speranta in medicina interna, prin intermediul careia nutritionistii incearca sa gaseasca substante ce ajuta oamenii sa manance mai putin.

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit un supliment alimentar care opreste in mod selectiv poftele, eliminand dorinta de mancaruri grase sau bogate in calorii, dar care pastreaza regimul apetitului sanatos. Suplimentul este esterul propionat de inulina, dezvoltat de cercetatorii de la Imperial College London. Printr-un test cu 20 de voluntari, oamenii de stiinta au descoperit ca suplimentul ajuta la scaderea poftelor pentru junk food si ca favorizeaza consumul unor portii mai mici de mancare.

Citeste continuarea articolului aici: Se pare ca oamenii de stiinta ar fi gasit o metoda de a estompa poftele pentru junk food