Stiu ca ascund o mare putere in mine; din totdeauna am stiut. Pot bloca persoane si situatii, stiind ca daca este necesar, pot trai si intr-o pestera.


Daca nu ati mai auzit pana acum de Doamna Rampling, ea a fost o actrita prolifica din Anglia care a avut o cariera de succes de peste 50 de ani ca actrita si model. Este totodata si un element exceptional ce ne ajuta sa facem legatura cu discutia noastra despre puterea interioara – un aspect pe care altii l-ar putea considera intimidant in ceea ce priveste personalitatea unei persoane.

Se poate ca ceea ce Charlotte Rampling sa fi facut in afara filmelor sale sau in afara mediului public sa ii demonstreze caracterul exceptional. A divortat de 2 ori, fiind obligata sa isi creasca cei doi baieti de una singura. Dupa ce a aflat ce inseamna iubirea, aflandu-se intr-o relatie pentru mai mult de 17 ani, sotul ei a murit pe neasteptate in 2015.

Charlotte a demonstrat o enorma putere interioara, marturisind lupta ei cu depresia.

Cei care o cunosc pe Doamna Rampling pot atesta enormitatea puterii ei. Fara niciun dubiu, acelasi lucru se poate spune si despre multi dintre cititori. Ce, mai exact, este o personalitate puternica si intimidanta?

Desi exista numeroase raspunsuri la aceasta intrebare, puterea personalitatii unui individ poate fi determinata de un set comun de atribute…de la felul in care vorbesc pana la abilitatea de a crea oportunitati atunci cand altii vad numai imposibilitatea.

Iata 5 semne ca aveti o personalitate intimidanta:

1. Conversatiile simpliste sunt enervante
Nu este nicio surpriza faptul ca persoanele puternice detesta palavragelile. Conversatiile care implica curiozitatea intelectuala sunt asteptate cu bratele deschise, in timp ce palavrageala este cel putin respinsa.

Persoanele cu personalitati puternice au tendinta de a-si expune foarte clar parerile, inclusiv despre intrebarile irelevante sau alte dialoguri ce nu ajuta la nimic.

Acest lucru este adevarat in special atunci cand lucreaza sau se concentreaza asupra unei sarcini importante – personalitatile puternice pur si simplu nu au timpul sau dorinta de a se angaja in astfel de conversatii triviale.

Este de prisos sa mentionam faptul ca barfele fac parte din viata de zi cu zi. Acestea sunt numai o parte din motivul mai complex pentru care cei ce au o repulsie fata de astfel de conversatii pot parea intimidanti.

2. Atitudinile igorante sunt respingatoare
Vorbind in general, persoanele puternice sunt bine educate (de multe ori de ei insisi) si poseda o gama variata de cunostinte. Aceasta atitudine deschisa induce curiozitatea si promoveaza acceptarea. Prin urmare, trebuie sa ne asteptam de la persoanele puternice sa nu accepte atitudinea de ignoranta din partea altora.

S-au straduit sa invete cat de mult posibil si sunt dispuse sa fie receptive la diferentele dintre oameni.

Comentariile si comportamentele artificiale sau critice sunt de netolerat pentru cei puternici. Aceste persoane depun efortul sa adune cat mai multe cunostinte pentru a intelege multimea si lumea la un nivel mai profund, fiind scosi din sarite de cei care fac opusul.

Mai exact, ele nu au nevoie de acceptarea altora pentru a le determina validitatea opiniilor.

3. Oportunitatile se creeaza muncind
Persoanele puternice au un mod diferit de a-si crea o oportunitate fara a avea nevoie de ajutorul celor din jur. Etica colosala la locul de munca si abilitatea de a profita de avantajele ce apar in urma unor oportunitati pot fi intimidante pentru cei mai putin motivati, care pe urma pot transforma acest dezavantaj in ostilitate.

Fie ca sunt perceputi precum niste indivizi intimidanti datorita ambitiei lor sau nu, este irelevant pentru ei. Contemplarea asupra atitudinii ostile a celor din jur este si mai irelevanta. Indivizii puternici sunt dispusi sa recunoasca si sa lucreze pentru a obtine niste oportunitati acolo unde altii nu sunt capabili sa le vada; si nu isi cer scuze pentru asta.

4. Atentia altor persoane nu este importanta
Intr-o societate care cerseste atentie folosindu-se de trucuri dramatice, persoanelor puternice nici ca le-ar putea pasa mai putin despre aceste lucruri.

Desi etica lor fantastica la locul de munca si puterea caracterului poate atrage atentia – pozitiva sau negativa – celor din jur, personalitatile puternice nu prea observa aceste aspecte. Mai mult ca sigur, nu isi petrec timpul pretios depunand veun efort pentru a cauta atentia altora.

In schimb, persoanele puternice isi pastreaza colectiv capetele in jos si indeplinesc ceea ce este de facut. Acesti oameni sunt fericiti si siguri pe sine chiar si fara a avea atentia celor din jur. Ei pun in aplicare vechiul proverb „actiunile tale vorbesc atat de tare incat nu pot auzi ceea ce spui.”

5. Nu se accepta scuzele
Din nou, persoanele puternice sunt cunoscute pentru pastrarea capetelor jos si pentru ca duc la bun sfarsit sarcinile – indiferent de cat de neplacute ar putea fi. Nu este nicio surpriza faptul ca cei care isi petrec tot timpul plangandu-se despre lucruri neimportante nu reprezinta niciun interes pentru o personalitate puternica.

Atunci cand apare o problema, cineva care are o personalitate puternica se va axa asupra lucrurilor ce trebuie facute si vor incerca sa gaseasca solutii. De ce sa ne plangem de o probleme sau de o situatie atunci cand nu avem niciun fel de control?

Astfel, deoarece respectivii se chinuie continuu sa faca cat mai bine posibil, cei care vor incerca sa ii foloseasca drept tribuna pentru a le asculta nemultumirile si palavrageala neinsemnata, sunt indepartati imediat.

6 thoughts on “5 semne ca aveti o personalitate intimidanta

  1. Mi se pare ca articolul ofera o perspectiva echilibrata asupra subiectului discutat. Am apreciat faptul ca au fost prezentate atat avantajele, cat si dezavantajele situatiei analizate. Recomand cu incredere lectura acestui articol.

  2. Cred ca este un subiect extrem de important si actual. Articolul a fost bine documentat si structurat, ceea ce mi-a facilitat intelegerea informatiilor prezentate. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  3. Foarte interesant articolul! Am aflat multe lucruri noi despre subiectul abordat. Mi-a placut in special modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere prezentat. Sper sa citesc si alte articole de acest gen pe acest site.

  4. Este incurajator sa vedem ca exista articole atat de bine documentate si bine scrise pe internet. Apreciem munca depusa de autor pentru a oferi cititorilor o experienta educativa si captivanta. Speram ca astfel de articole vor fi apreciate si citite de un public cat mai larg.

  5. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Se observa ca autorul a depus eforturi considerabile pentru a aduce informatii precise si actualizate, care sa ofere o imagine clara asupra situatiei discutate. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  6. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa aduca in prim plan aspecte importante si relevante, care ar trebui sa fie cunoscute de catre toti cititorii interesati de acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *